Sposób przygotowania:
Pierniczki BożonarodzenioweWykonanie:
Do garnka wsypujemy ksylitol ( cukier) i dodajemy masło. Podgrzewamy na gazie do rozpuszczenia. W trakcie wlewamy płynny miód, płynną masę zostawiamy do ostudzenia. Do misy wsypujemy przesianą mąkę z sodą oraz przyprawę do piernika i błonnik kakaowy, mieszamy. Dodajemy przestudzony miód, i wyrabiamy ciasto.
Wyrobione ciasto wstawiamy do lodówki na noc do schłodzenia. Następnego dnia dzielimy ciasto na trzy części i wałkujemy. Tym razem robiłam serduszka takie do zjedzenia. Wałkowałam ciasto dosyć cienko i wykrawałam serduszka, kładłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam w 180 stopniach 7-10 minut. Studziłam na kratce, schowałam do pojemnika plastikowego za dwa tygodnie otworze, będą gotowe do zjedzenia.