Sposób przygotowania:
Pierniczki miodowe
1.Masła, miód i cukier roztapiamy w rondlu. Masę studzimy i wlewamy do miski.
2.Mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika dodajemy razem z jajkiem do masy miodowej. Zagniatamy ciasto i pozostawiamy pod przykryciem na 1 godziny.
3.Ciasto rozwałkowujemy na placek grubość 0,5 cm i foremkami w różnych kształtach wycinamy pierniczki.
4.Pierniczki układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy 15-20 minut w rozgrzanym do 180 C stopni.
2.Mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika dodajemy razem z jajkiem do masy miodowej. Zagniatamy ciasto i pozostawiamy pod przykryciem na 1 godziny.
3.Ciasto rozwałkowujemy na placek grubość 0,5 cm i foremkami w różnych kształtach wycinamy pierniczki.
4.Pierniczki układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy 15-20 minut w rozgrzanym do 180 C stopni.