Sposób przygotowania:
Pierniczki z kremówką
Miód z cukrem rozpuszczamy do ciepłego dodajemy margarynę i mieszamy do rozpuszczenia po przestudzeniu dolewamy śmietankę.
Mąkę przesiewamy na stolnicę, mieszamy z przyprawą do piernika i sodą oraz skórką i szczyptą soli powoli dolewając płynne składniki zagniatamy ciasto.
Dobrze zagniecione ciasto jest gładkie i szkliste bez chłodzenia rozwałkowujemy je na delikatnie podsypanej mąka stolnicy na 1/2 cm i przy pomocy foremek wycinamy ciastka.
Pierniki układamy na wyłożonych papierem blaszkach i pieczemy 9 minut w temp. 180st po upieczeniu i wystudzeniu dowolnie dekorujemy lukrem.
Mąkę przesiewamy na stolnicę, mieszamy z przyprawą do piernika i sodą oraz skórką i szczyptą soli powoli dolewając płynne składniki zagniatamy ciasto.
Dobrze zagniecione ciasto jest gładkie i szkliste bez chłodzenia rozwałkowujemy je na delikatnie podsypanej mąka stolnicy na 1/2 cm i przy pomocy foremek wycinamy ciastka.
Pierniki układamy na wyłożonych papierem blaszkach i pieczemy 9 minut w temp. 180st po upieczeniu i wystudzeniu dowolnie dekorujemy lukrem.
SylaUla
iziona
To zasługa tej foremki w kształcie choinki :)
mocsłodkości