Sposób przygotowania:
Pierniczki z lukrem
Do rondelka wsyp biały drobny cukier, masło i miód i stop wszystko. Następnie to ostudź, najlepiej jest wynieść rondelek na balkon lub za okno jeśli mamy taką możliwość, najszybciej chyba się ostudzą. Przesiej mąkę razem z przyprawą do piernika, sodą oraz kakaem. Dodaj stopione składniki i dodaj jajka. Zagnieć ciasto na jednolitą masę ( pamiętaj umyć ręce). Następnie cienko je rozwałkuj. Foremką powycinaj ciasto na pierniczki. Piekarnik nastaw na 170'. Ciastka rozłóż na pergaminie rozłożonym na blaszce. Wstaw je do nagrzanego piekarnika i piecz 15 minut. Pierniczki odstaw by ostygły. Najlepiej włożyć je na tydzień do szczelnego słoja na tydzień. Białko utrzyj na gęsty lukier razem z sokiem z cytryny i cukrem. Przed podaniem pierniczków posmarujmy je lukrem. Gotowe)