Sposób przygotowania:
Piernik królewski
Przygotowanie:
Żółtka utrzeć na pulchną masę, dodać gorącą, zaparzoną kawę ( 3 łyżeczki czubate na szklankę - zalać wrzątkiem), dodać olej. Miksując wsypać mąkę, dodać przyprawy i rodzynki oraz powidła. Na końcu delikatnie domieszać pianę ubitą z białek. Blachę wysmarować tłuszczem posypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec około 40 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Smacznego!
Żółtka utrzeć na pulchną masę, dodać gorącą, zaparzoną kawę ( 3 łyżeczki czubate na szklankę - zalać wrzątkiem), dodać olej. Miksując wsypać mąkę, dodać przyprawy i rodzynki oraz powidła. Na końcu delikatnie domieszać pianę ubitą z białek. Blachę wysmarować tłuszczem posypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec około 40 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Smacznego!