Sposób przygotowania:
Piernik marchewkowo-marcepanowy
Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej i dalej ubijamy, dolewamy sos sojowy, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, chili i sodę. Wszystko mieszamy, a następnie dokładamy marchew, ananasa, rodzynki, orzechy i masę marcepanową (najlepiej ścierać ją bezposrednio do naczynia z ciastem, mocno zmrożoną, i mieszać, wtedy nie zrobi się bryła). Mieszamy wszystko dokładnie. Wylewamy na dużą blaszkę, wyłożoną folią i pieczemy ok. 1 godz. w temp. 180 st.C. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone, patyczek powinien być suchy. Po wystudzeniu możemy udekorować cukrem pudrem lub roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą, lub pozostawić bez niczego...