Sposób przygotowania:
Piernik na piwie
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać 35 dag. wystudzonego miodu, dwie łyżki cukru, upalić na karmel i rozprowadzić z piwem wystudzić dodać mąkę, przyprawy do pierników i sodę rozmieszaną z mąką. Dodać bakalie i pianę. po upieczeniu przełożyć powidłami, przycisnąć aby warstwy dobrze się złożyły. zrobić lukier, gotując cukier puder, z wodą i kakaem, posmarować nim ciasto
Gość
Magdusia1312
najpierw ucierasz margarynę z cukrem i żółtkami
potem roztapiasz miód, studzisz go i wlewasz do tej margaryny z jajami i cukrem,następnie wszystko wsadzasz na patelnie i smażysz, aż zrobi się z tego karmel. Wlewasz piwo. mieszasz, studzisz.
mieszasz mąkę z sodą i przyprawa do piernika i pomału dodajesz do masy ciągle ucierając najlepiej kulką, bo mikser raczej może nie dać rady.
Wylewasz na blachę, i pieczesz ok. 180 stopni, a czas to tak na oko, aż będzie dobry;P