Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Piernik świąteczny 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można nimi ozdobić choinkę, w metalowym pudełku można je przechowywać przez długi czas.

Piernik świąteczny 3

Składniki:

Piernik świąteczny 3

 

 

Sposób przygotowania:

Piernik świąteczny 3
Sporządźmy ciasto z maki, proszku do pieczenia, skórki z otartej cytryny, szczypty cynamonu, roztartych goździków, gorącego miodu i żółtka. Rozwałkujemy na grubość palca i wycinamy ciasteczka o różnym kształcie. Układamy je na blaszce posmarowanej tłuszczem, smarujemy je roztworem z wody z cukrem i zdobimy migdałami. Pieczemy w niskiej temperaturze, aż do uzyskania żółtej barwy.

Tagi:

piernik ciasto