Sposób przygotowania:
Piernik z powidłami
Oliwę wlewamy do szklanki i mieszamy z kakao. Mąkę przesiewamy do miseczki i mieszamy z przyprawą do piernika i sodą oczyszczającą. Do miski wybijamy jajka i roztrzepujemy.
Dalej mieszając dodajemy cukier i dżem porzeczkowy.
Następnie dodajemy oliwę wymieszaną z kakao a na końcu mąkę z pozostałymi składnikami. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 40 minut.
Zimny piernik kroimy na trzy części. Przekładamy powidłami. Polewamy roztopioną czekoladą.
Dalej mieszając dodajemy cukier i dżem porzeczkowy.
Następnie dodajemy oliwę wymieszaną z kakao a na końcu mąkę z pozostałymi składnikami. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 40 minut.
Zimny piernik kroimy na trzy części. Przekładamy powidłami. Polewamy roztopioną czekoladą.
WOLANKA