Sposób przygotowania:
Piernik z kolorową posypką1.
Do naczynia wbić całe jajka oraz wsypać cukier biały, zmiksować.
2.
Dodać miód prawdziwy i ponownie zmiksować.
3.
Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, znowu zmiksować.
4.
Dosypać przyprawę do piernika oraz ciemne kakao, cały czas miksować.
5.
Na końcu wlać olej z orzechów włoskich, zmiksować.
6.
W osobnym naczyniu wymieszać bakalie w łyżce mąki.
7.
Dodać bakalie do ciasta i wymieszać łopatką.
8.
Przełożyć ciasto do foremki ( u mnie aluminiowa, bo ciasto było do poczęstowania ).
9.
Wierzch ciasta posypać gotową posypką.
10.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na 1 godzinę.
11.
Smacznego !