Sposób przygotowania:
Piernik z kolorową posypką1.

Do naczynia wbić całe jajka oraz wsypać cukier biały, zmiksować.
2.

Dodać miód prawdziwy i ponownie zmiksować.
3.

Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, znowu zmiksować.
4.

Dosypać przyprawę do piernika oraz ciemne kakao, cały czas miksować.
5.

Na końcu wlać olej z orzechów włoskich, zmiksować.
6.

W osobnym naczyniu wymieszać bakalie w łyżce mąki.
7.

Dodać bakalie do ciasta i wymieszać łopatką.
8.

Przełożyć ciasto do foremki ( u mnie aluminiowa, bo ciasto było do poczęstowania ).
9.

Wierzch ciasta posypać gotową posypką.
10.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na 1 godzinę.
11.

Smacznego !