Sposób przygotowania:
Lukrowane pierniki z posypką
Roztop masło i miód, dodaj cukier i mieszaj, aż on się rozpuści i lekko przestudź. W misce wymieszaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i przyprawę do pierników, dodaj przestudzony miód z masłem i bardzo dokładnie zmiksuj na gładką masę. Ciasto rozwałkuj do grubości około 5 mm i wycinaj ciastka foremkami. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180*C około 10 minut. Wystudź na kratce kuchennej. Cukier puder przesiej dwukrotnie przez gęste sitko. Białko utrzyj z cukrem pudrem na gęsty i jednolity lukier. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty dodaj odrobinę soku z cytryny, jeśli zbyt rzadki dosyp cukru pudru. Polukruj pierniczki i udekoruj je kolorowymi posypkami.
Netka
anemon
Ta mąka praktycznie w niewielkim stopniu wpływa na smak pierniczków, gdybym nie wiedziała, że dodałam mąkę razową, to powiedziałabym, że smakują jak zwykłe pierniczki.