Sposób przygotowania:
Piernik z marchewki
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na małe oczka .
Cytryny kroimy na pół i wyciskamy z nich soki .
Margarynę utrzeć z żółtkami ,dodajemy cukier ,przyprawę proszek do pieczenia startą skórkę od cytryny i sok z cytryny, startą marchew i połowę mąki białka od jajka ubijamy i dodajemy do masy razem z reszta mąki tą która nam została .i robimy ciasto
Smarujemy tortownice tłuszczem i posypujemy mąką i wlewamy ciasto i pieczemy w temp. 190 C na około 1 h
Cytryny kroimy na pół i wyciskamy z nich soki .
Margarynę utrzeć z żółtkami ,dodajemy cukier ,przyprawę proszek do pieczenia startą skórkę od cytryny i sok z cytryny, startą marchew i połowę mąki białka od jajka ubijamy i dodajemy do masy razem z reszta mąki tą która nam została .i robimy ciasto
Smarujemy tortownice tłuszczem i posypujemy mąką i wlewamy ciasto i pieczemy w temp. 190 C na około 1 h