Sposób przygotowania:
Piernikowe świąteczne polędwiczkiETAP 1:
 
1. Mięso kroimy dwu centymetrowe plastry i dłonią rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju przenosimy do garnka z wodą, dodajemy listki laurowe oraz ziele angielskie. Mięso musi być przykryte, gotujemy do miękkości około 30 minut pod przykryciem.
ETAP 2:
 
2.	Po tym czasie wyjmujemy polędwiczki, układamy w naczyniu a sos przecedzamy przez sitko, wlewamy do garnka, dodajemy pokruszone pierniki, powidła i doprawiamy solą oraz chili. 10 minut gotujemy, następnie zawartość z garnka miksujemy blenderem na gładki sos.
3.	Sos podgrzewamy i polewamy nim mięso.
ETAP 3:
4.	Danie gotowe.
5.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
