Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Pierogi jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać oliwę, wlać ciepłą wodę i zagnieść ciasto.

Pierogi jagodowe

Składniki:

Pierogi jagodowe

 

  • 3 szkl mąka
  • 2 szt jajko
  • 1 szkl woda
  • 500 g jagody
  • 1 łyżka oliwa
  • 200 ml śmietanka
  • 4 łyżki cukier puder

Sposób przygotowania:

Pierogi jagodowe
Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać oliwę, wlać ciepłą wodę i zagnieść gładkie elastyczne ciasto. Następnie rozwałkować. Wycinać szklanką krążki, nakładać owoce, złożyć na pół i dokładnie zlepiać brzegi. Pierogi wrzucać do wrzącej osolonej wody i gdy wypłyna na wierzch to znak ze sa gotowe do wyjęcia. Smacznego!:)