zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Pierogi Kasi z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne pierożki z niespodzianką

Pierogi Kasi z pieczarkami i serem

Składniki:

Pierogi Kasi z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi Kasi z pieczarkami i serem
Bułki przekroić i wyjąć miąższ. Każdą część namoczyć w mleku (od strony skórki). Obrane pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser także zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno posiekać. Pieczarki z cebulą poddusić na maśle, aż do momentu odparowania wody. Ostudzić. Dodać ser i miąższ z kajzerek. Całość doprawić i wymieszać. Połówki bułek nadziać farszem i zlepić jak na pierogi. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na maśle na złoty kolor z obu stron.