Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie palce lizać
Farsz: Ziemniaki ugotowałam w osolonej wodzie. Gdy wystygły zmieliłam je w maszynce, to samo uczyniłam z twarogiem. Cebulę pokroiłam i zeszkliłam na oleju. Dodałam ją do farszu. Wszystko razem przyprawiłam solą i pieprzem i wymieszałam.
Ciasto: Do mąki dodałam pozostałe składniki i powoli wlewając wodę wyrobiłam ciasto. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkowałam ciasto. Szklanką wycinałam kółka. Na każdy z nich na srodek nakładałam porcję farszu i dokładnie zlepiałam brzegi.
Pierogi wrzucałam partiami na wrzącą, osoloną wodę.
Gotowałam 4-5 minuty od czasu ich wypłynięcia, w międzyczasie delikatnie mieszając. |Wyciągnęłam pierogi łyżką cedzakową. Podawałam polane zrumienioną cebulką.
Ciasto: Do mąki dodałam pozostałe składniki i powoli wlewając wodę wyrobiłam ciasto. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkowałam ciasto. Szklanką wycinałam kółka. Na każdy z nich na srodek nakładałam porcję farszu i dokładnie zlepiałam brzegi.
Pierogi wrzucałam partiami na wrzącą, osoloną wodę.
Gotowałam 4-5 minuty od czasu ich wypłynięcia, w międzyczasie delikatnie mieszając. |Wyciągnęłam pierogi łyżką cedzakową. Podawałam polane zrumienioną cebulką.