kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki to ulubione pierogi mojej siostry, przygotowuję je zawsze dla niej.

Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki

 

  • ciasto
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanka oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 1,5 szklanki gorącej wody

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki
Ziemniaki gotujemy do miękkości, studzimy i wraz z serem przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, zarumieniamy na maśle. Do farszu dodajemy cebulę i posiekaną zieleninę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Ciasto:

Do robota wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej i ciepłą wodą, wyrabiamy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy okręgi, nakładamy farsz, zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie przez około 5 minut od wypłynięcia. Podajemy polewając zarumienioną na maśle bułką.
Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki
ziemniaki i biały ser mielimy w maszynce
Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki
dodajemy zarumienioną cebulę i posiekaną zieleninę doprawiamy
Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki
fasz dokładnie mieszamy do połączenia składników
Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki
do robota wsypujemy składniki na ciasto i dolewamy wodę i olej wyrabiamy
Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki
ciasto wałkujemy wykrawamy okręgi i nakładamy farsz
Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki
zlepiamy pierogi które następnie gotujemy