Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie z koperkiem i natką pietruszki
Ziemniaki gotujemy do miękkości, studzimy i wraz z serem przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, zarumieniamy na maśle. Do farszu dodajemy cebulę i posiekaną zieleninę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Ciasto:
Do robota wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej i ciepłą wodą, wyrabiamy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy okręgi, nakładamy farsz, zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie przez około 5 minut od wypłynięcia. Podajemy polewając zarumienioną na maśle bułką.
Ciasto:
Do robota wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej i ciepłą wodą, wyrabiamy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy okręgi, nakładamy farsz, zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie przez około 5 minut od wypłynięcia. Podajemy polewając zarumienioną na maśle bułką.