Sposób przygotowania:
Pierogi z farszem mięsnym pikantnym
Ciasto robimy wg przepisu "Ciasto pierogowe". Mięso mielone (najlepiej z szynki) mieszamy z drobno pokrojoną papryką chili, papryką słodką oraz z ziołami włoskimi i smażymy na 1 łyżce oliwy. Tak przygotowany farsz zawijamy w ciasto formując pierogi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać z prażonym boczkiem.
![Pierogi z farszem mięsnym pikantnym Pierogi z farszem mięsnym pikantnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-farszem-miesnym-pikantnym-55000.jpg)
![Pierogi z farszem mięsnym pikantnym Pierogi z farszem mięsnym pikantnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-farszem-miesnym-pikantnym-55001.jpg)
![Pierogi z farszem mięsnym pikantnym Pierogi z farszem mięsnym pikantnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-farszem-miesnym-pikantnym-55002.jpg)