Sposób przygotowania:
Pierogi z fasolą i suszonymi grzybamiFarsz:
Grzyby namoczyć w zimnej wodzie na około 2 godziny. Po tym czasie ugotować do miękkości w tej samej wodzie, zdjąć z ognia, ostudzić.
Cebulę drobno posiekać i usmażyć na złoto na łyżce oleju. Ostudzić również. Przełożyć do pojemnika blendera grzyby, fasolę i cebulę. Zmiksować na gładki krem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek. Wymieszać, odstawić na bok.
Ciasto:
Do miski przesypać mąkę, dodać sól i jajko. Wymieszać. Stopniowo dolewać wodę i wyrabiać na gładkie, elastyczne ciasto. Odłożyć na pół godziny,żeby ciasto odpoczęło.
ETAP 3:
Następnie rozwałkować na cienki płat i pociąć na prostokąty. Nałożyć farsz i lepić pierogi.
Gotować w osolonym wrzątku około 2 minuty od wypłynięcia. Podawać zrumienione na maśle.
Smacznego!
skuter5