madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

A,la gulasz z żołądków indyczych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny gulasz z żołądków indyczych z dodatkiem pieczarek i cebuli. Mimo dodatku przypraw sam w sobie jest bardzo delikatny.

A,la gulasz z żołądków indyczych

Składniki:

A,la gulasz z żołądków indyczych

 

Sposób przygotowania:

A,la gulasz z żołądków indyczych

ETAP 1:

Gulasz z żołądków indyczych
Po ugotowaniu żołądki odcedzamy z wywaru

Żołądki myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy wodą tak aby były przykryte i obgotowujemy.

Odcedzamy i płuczemy.

Ponownie wkładamy do garnka zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i 3/4 łyżki soli.

Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Odcedzamy.

ETAP 2:

Gulasz z żołądków indyczych
Na rozgrzanym maśle szklimy pokrojoną cebulę.

Obieramy cebule i kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy masło i szklimy cebulę.

ETAP 3:

Gulasz z żołądków indyczych
Do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki i żołądki

Do zeszklonej cebuli dodajemy odcedzone pieczarki i pokrojone na kawałki żołądki. Smażymy chwilę razem.

ETAP 4:

Gulasz z żołądków indyczych
Zagęszczamy gulasz zawiesiną z mąki i wody

Całość podlewamy bulionem dodajemy przyprawy i dusimy chwilę razem. Zagęszczamy zawiesiną z mąki pszennej i wody.