Aniawu73

Aniawu73

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Pierogi z gęsi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Składniki dobieramy według uznania.

Pierogi z gęsi

Składniki:

Pierogi z gęsi

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z gęsi
Farsz z gęsiny:
Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.

Ciasto na pierogi:
Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi.

Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną.

Ten przepis mam od mistrza kuchni Restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka. W tej kaszubskiej restauracji jadłam właśnie te pierogi i błagałam o przepis ;-). Pycha!