Sposób przygotowania:
Pierogi z gęsi
Farsz z gęsiny:
Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi:
Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi.
Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną.
Ten przepis mam od mistrza kuchni Restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka. W tej kaszubskiej restauracji jadłam właśnie te pierogi i błagałam o przepis ;-). Pycha!
Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi:
Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi.
Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną.
Ten przepis mam od mistrza kuchni Restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka. W tej kaszubskiej restauracji jadłam właśnie te pierogi i błagałam o przepis ;-). Pycha!