Sposób przygotowania:
pierogi z gruszkami i twarogiem
Mąkę przesiewamy do miseki, dodajemy wodę, 3 łyzki oleju i ćwiartkę szklanki wody gazowanej . Posypujemy solą (szczyptą).
Mieszamy wpierw łyżką, a następnie zagniatamy rękoma nasze ciasto.
Do miseczki głębszej dodajemy twaróg. Obietamy ze skórki gruszki. I trzemy na grubych oczkach na tarce do naszego twarożku. Dodajemy 2 duże łyżki śmietany 18 % , 3 łyżki cukru i mieszamy wszytsko dokłądnie, Rozdrabniając widelcem twarożek.
Zagniecione ciasto dzielimy, w celu by łatwiej wałkować je z kawałków.
Wałkujemy na nie za gruby ale i nie za cienki placek, wyciskamy szklanką kółka. Kółka nadziewamy naszym nadzieniem.
W garnku wstawiamy osoloną wodę i wrzucamy pierogi. Gotujemy do wypłynięcia.
Podajemy pierogi z jogurtem owocowym.
Smacznego
Mieszamy wpierw łyżką, a następnie zagniatamy rękoma nasze ciasto.
Do miseczki głębszej dodajemy twaróg. Obietamy ze skórki gruszki. I trzemy na grubych oczkach na tarce do naszego twarożku. Dodajemy 2 duże łyżki śmietany 18 % , 3 łyżki cukru i mieszamy wszytsko dokłądnie, Rozdrabniając widelcem twarożek.
Zagniecione ciasto dzielimy, w celu by łatwiej wałkować je z kawałków.
Wałkujemy na nie za gruby ale i nie za cienki placek, wyciskamy szklanką kółka. Kółka nadziewamy naszym nadzieniem.
W garnku wstawiamy osoloną wodę i wrzucamy pierogi. Gotujemy do wypłynięcia.
Podajemy pierogi z jogurtem owocowym.
Smacznego