Mama niejadka

Mama niejadka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Pierogi z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierogi z grzybami leśnymi, kapustą i mięsem. Podawane świeże lub podsmażone. Świetnie smakują ze skwarkami :)

Pierogi z grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z grzybami

Ciasto

Farsz

Sposób przygotowania:

Pierogi z grzybami
W niewielkiej ilości wody gotujemy kapustę kiszoną. Ugotowaną kapustę przestudzić i poszatkować na drobno. Grzyby leśne(u mnie w większości opieńki) opłukać i włożyć go garnka. Gotować kilkanaście minut w niewielkiej ilości wody.

Po odcedzeniu czekamy aż ostygną i mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach. Wcześniej ugotowane mięso (np. z rosołu) również mielimy i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przygotowujemy ciasto mieszając składniki ciasta. Wałkujemy podsypując mąką i wycinamy kółka. Lepimy pierogi napełniając farszem.

Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. minuty minuty od wypłynięcia.
Pierogi z grzybami
Pierogi z grzybami leśnymi, kapustą i mięsem
Pierogi z grzybami
Pierogi z grzybami leśnymi, kapustą i mięsem
Pierogi z grzybami
Pierogi z grzybami leśnymi, kapustą i mięsem