Sposób przygotowania:
Pierogi z grzybami
W niewielkiej ilości wody gotujemy kapustę kiszoną. Ugotowaną kapustę przestudzić i poszatkować na drobno. Grzyby leśne(u mnie w większości opieńki) opłukać i włożyć go garnka. Gotować kilkanaście minut w niewielkiej ilości wody.
Po odcedzeniu czekamy aż ostygną i mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach. Wcześniej ugotowane mięso (np. z rosołu) również mielimy i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowujemy ciasto mieszając składniki ciasta. Wałkujemy podsypując mąką i wycinamy kółka. Lepimy pierogi napełniając farszem.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. minuty minuty od wypłynięcia.
Po odcedzeniu czekamy aż ostygną i mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach. Wcześniej ugotowane mięso (np. z rosołu) również mielimy i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowujemy ciasto mieszając składniki ciasta. Wałkujemy podsypując mąką i wycinamy kółka. Lepimy pierogi napełniając farszem.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. minuty minuty od wypłynięcia.