Sposób przygotowania:
Pierogi z grzybami i kapustą
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy sól i wlewamy strumieniem wodę, cały czas mieszając. Kiedy ciasto zacznie się łączyć wyrabiamy je ręką. Należy je cienko rozwałkować i powycinać okręgi. Wielkość zależy od tego jak duże mają być pierogi.
Grzyby należy namoczyć, a następnie osączyć z wody i pokroić w drobne kawałeczki. Kapustę drobno kroimy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odsączamy. Pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę podsmażamy razem z grzybami i dodatkiem soli i pieprzu. Mieszamy z kapustą i doprawiamy do smaku.
Farsz wykładamy na kółkach z ciasta i lepimy pierogi.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia.
Grzyby należy namoczyć, a następnie osączyć z wody i pokroić w drobne kawałeczki. Kapustę drobno kroimy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odsączamy. Pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę podsmażamy razem z grzybami i dodatkiem soli i pieprzu. Mieszamy z kapustą i doprawiamy do smaku.
Farsz wykładamy na kółkach z ciasta i lepimy pierogi.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia.
gusia1000