Sposób przygotowania:
Pierogi z jagodamiNadzienie:
![Pierogi z jagodami. Pierogi z jagodami.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-z-jagodami-367290.jpg)
Jagody dokładnie umyć i wymieszać z cukrem.
Ciasto:
![Pierogi z jagodami. Pierogi z jagodami.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-z-jagodami-367292.jpg)
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wyrobić. Ciasto powinno być elastyczne.
Pierogi:
![Pierogi z jagodami. Pierogi z jagodami.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-z-jagodami-367293.jpg)
Ciasto podzielić na porcje. Każdą część rozwałkować. Szklanką wycinać okręgi. Na każdym kole położyć odrobinę farszu, złożyć na pół i dokładnie posklejać dociskając widelcem.
Gotowanie:
![Pierogi z jagodami. Pierogi z jagodami.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pierogi-z-jagodami-367294.jpg)
Zagotować wodę z dodatkiem soli i oleju. Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować około 2 minut od momentu wypłynięcia.