Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Pierogi z jagodami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gdy sezon jagodowy w pełni... polecamy smaczne pierogi z jagodami!

Pierogi z jagodami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z jagodami

 

  • 3 szklanki mąka,
  • 1 szklanka woda,
  • 1 szczypta Sól,
  • 1 sztuka jajko,
  • 2 szklanki jagody,
  • 1 łyżka olej

Sposób przygotowania:

Pierogi z jagodami
Z mąki pszennej, wody, szczypty soli i jajka należy zagnieść ciasto( jajka można nie dodawać). Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać je przy użyciu szklanki. Na każdym krążku układać po łyżce jagód i zlepiać pierogi. W garnku zagotować wodę z olejem i wkładać do niej pierogi. Gotować do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Wyjmować je łyżką cedzakową i podawać ze śmietaną i świeżymi jagodami.
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami