Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i grzybami
Farsz:
Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia. Następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły, dodajemy suszone warzywa, gotujemy aż będą miękkie. Odcedzamy. Do wody po grzybach dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Łączymy ze sobą grzyby, kapustę i cebulę Przyprawiamy.
Ciasto:
Ze składników zagniatamy gładkie ciasto. Wałkujemy cieniutko i wykrawamy szklanką kółeczka. Wkładamy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Podajemy z dowolną zasmażką lub bez.
Smacznego
Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia. Następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły, dodajemy suszone warzywa, gotujemy aż będą miękkie. Odcedzamy. Do wody po grzybach dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Łączymy ze sobą grzyby, kapustę i cebulę Przyprawiamy.
Ciasto:
Ze składników zagniatamy gładkie ciasto. Wałkujemy cieniutko i wykrawamy szklanką kółeczka. Wkładamy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Podajemy z dowolną zasmażką lub bez.
Smacznego