Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Pierogi z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi z kapustą i grzybami są przepyszne

Pierogi z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z kapustą i grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i grzybami
FARSZ: kapustę kiszoną gotujemy do miękkości i odcedzamy. Grzyby myjemy, moczymy, a następnie gotujemy do miękkości w tej samej wodzie. Odsączamy je i mielimy. Cebulę drobno kroimy i smażymy na maśle. Mieszamy ją z kiszoną kapustą (jeśli kapustą jest pokrojona w zbyt długie paski możemy je posiekać drobniej) i grzybami, doprawiamy farsz solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy. CIASTO: Z mąki i wody zagniatamy ciasto(wody dodajemy stopniowo podczas zagniatania tak aby ciasto było elastyczne i odchodziło nam od rąk). Rozwałkowujemy dość cienko i wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko nakładamy farsz i zlepiamy brzegi tworząc pierogi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie od momentu wypłynięcia 3-4 minuty. Podajemy z podsmażoną cebulką
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapustę kiszoną mieszamy z zmielonymi grzybami i podsmażoną cebulą
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami gotujemy w osolonej wodzie