Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i grzybami.
Farsz:
Kapustę i grzyby gotować przez 30 min.
Doprawić. Zmielić w maszynce lub pokroić drobno farsz.
Ciasto na pierogi:
1 kg mąki dodać łyżkę oleju. Zagniatać dodać tyle wody ile mąka "zabierze". Gdy do ciasta dodasz za dużo wody dodać mąkę..
Rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka do środka kółka dać trochę farszu skleić rogi ciasta. Ugotować 1 litr wody z 1 łyżką soli. Gdy woda się zagotuje włożyć do niej pierogi. Gotować aż wypłyną na wierzch. Wyjąc na talerz. Można polać tłuszczem ze skwarkami.
Kapustę i grzyby gotować przez 30 min.
Doprawić. Zmielić w maszynce lub pokroić drobno farsz.
Ciasto na pierogi:
1 kg mąki dodać łyżkę oleju. Zagniatać dodać tyle wody ile mąka "zabierze". Gdy do ciasta dodasz za dużo wody dodać mąkę..
Rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka do środka kółka dać trochę farszu skleić rogi ciasta. Ugotować 1 litr wody z 1 łyżką soli. Gdy woda się zagotuje włożyć do niej pierogi. Gotować aż wypłyną na wierzch. Wyjąc na talerz. Można polać tłuszczem ze skwarkami.