Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pierogi z kapustą i grzybami Bernadetty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi z kapustą i suszonymi grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami Bernadetty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z kapustą i grzybami Bernadetty

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i grzybami Bernadetty
Grzyby dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy na pół godziny. Następnie gotujemy do miękkości- pod koniec gotowania lekko solimy, a następnie studzimy. Kapustę lekko odciskamy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na maśle, studzimy. Cebulę, ugotowaną kapustę i grzyby mielimy następnie maszynką, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do mąki wlewamy wrzącą wodę i ugniatamy energicznie jednolite ciasto. Rozwałkowujemy, pierogownicą wycinamy koła. Na każdym kole kładziemy łyżkę farszu i lepimy pierogi. Wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy około 5 minut od momentu wypłynięcia.
Pierogi z kapustą i grzybami Bernadetty
Cebulę, ugotowaną kapustę i grzyby mielimy następnie maszynką, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Pierogi z kapustą i grzybami Bernadetty
Do mąki wlewamy wrzącą wodę i ugniatamy energicznie jednolite ciasto.
Pierogi z kapustą i grzybami Bernadetty
Rozwałkowujemy, pierogownicą wycinamy koła. Na każdym kole kładziemy łyżkę farszu i lepimy pierogi.