Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne pierogi z nieco nietypowym nadzieniem - rozkosz dla podniebienia. Uwielbiam takie :) Polecam!

Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
Cebule kroimy w kostkę, polowę z nich smażymy na oleju (będzie do polania pierogów), a pozostałą część smażymy na maśle z dodatkiem soli i pieprzu, gdy się zarumieni dodajemy namoczone i posiekane grzyby - smażymy. Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości, odcedzamy i przesypujemy do cebuli z grzybami. Dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku i studzimy. Do mąki wlewamy tyle ciepłej wody by zagnieść elastyczne ciasto, cienko je wałkujemy, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i lepimy. Pierogi wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy do miękkości, podajemy polane cebulką.
Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki.
Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
Etap 2 cebulę przesmażamy razem z grzybami
Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
Etap 3 do cebuli i grzybow dodajemy kasze
Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
Etap 4 lepimy pierogi a nastepnie gotujemy