Sposób przygotowania:
Pierożki z kurczakiem i ryżem
Do mąki dodać pół łyżeczki soli, całość sparzyć połową szklanki wrzatku. Dodać 3 łyżki zimnej wody, olej i wyrobić ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki placek, następnie szklanka wyciąc koła. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Dodac do niego ugotowane i rozdrobnione mięso oraz zeszkloną na łyżce masła drobno siekaną cebulę. Dodać przyprawy, łyżeczkę musztardy, wymieszać. Na środek kółka kłaść łyżeczkę farszu i sklejac brzegi (warto posmarować je odrobiną wody, wtedy lepiej się sklejają). Pierożki wrzucać na wrzątek, gotować ok 3 minut, Na pozostałym z gotowania mięsa wywarze mozna zrobić sos np. grzybowy, albo podac pierogi z okrasą.