jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Pierogi z malinami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierogi z malinami to dla mnie nowość, nie robiłam z takim farszem ale postanowiłam wypróbować. Były bardzo dobre, polać można śmietaną wymieszaną z cukrem lub z malinami zmiksowanymi.

Pierogi z malinami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pierogi z malinami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z malinami
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i wymieszać. Wlać gorącą wodę i zaparzyć ciasto, wymieszać łyżką i wbić jajko, wlać oleju łyżkę. Wymieszać i wyrobić ciasto, następnie odłożyć pod szklaną miskę na chwilę aby cisto odpoczęło. Rozwałkować cieniutko i wykrawać krążki, nakładać do środka maliny.

Sklejać pierogi na pół i zrobić ozdobny wzorek widelcem. Wrzucać na wrzątek osolony i gotować około 3 minuty od zagotowania. Polać śmietaną wymieszaną z cukrem.
Pierogi z malinami
Przesianą mąkę wymieszać z solą i wlać gorącą wodę zamieszać
Pierogi z malinami
Dodać jajko, olej i wymieszać łyżką następnie rękoma
Pierogi z malinami
wyrobić ciasto i odłożyć na chwilę pod miskę szklana aby odpoczęło i później rozwałkować
Pierogi z malinami
Wykrawać krążki i nakładać maliny, sklejać
Pierogi z malinami
Wrzucać na wrzątek i gotować około 3 minut