gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Pierogi z malinami 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja rodzina za nimi przepada....

Pierogi z malinami 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z malinami 2

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z malinami 2
Maliny przebieramy, płuczemy i wykładamy na ręcznik papierowy do osuszenia. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajko, następnie wyrabiając ciasto dodajemy tyle wody, aby otrzymać gładkie ciasto. Ciasto cienko rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka. Na każdym kółku układamy maliny, następnie składamy na pół i sklejamy brzegi tworząc pierogi. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem oleju i szczyptą soli. Do wrzącej wody wkładamy pierogi, gdy wypłyną gotujemy jeszcze chwilę. Pierogi wyjmujemy na cedzak, aby ociekły z wody. Przekładamy na talerz, polewamy jogurtem truskawkowym i dekorujemy liściem malin i malinami.
Pierogi z malinami 2
Ciasto cienko rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka.
Pierogi z malinami 2
Na każdym kółku układamy maliny . . . .
Pierogi z malinami 2
Kółka składamy na pół i sklejamy brzegi tworząc pierogi