Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem
Farsz na pierogi:
Mięso zmieliłam doprawiłam dodałam jajko i trochę bułki tartej .Wyrobiłam ciasto i zostawiłam je na 30 minut aby przeszło aromatem.
Ciasto na pierogi:
Do miski wyspałam mąkę dodałam jajo i wodę letnią . Wyrobiłam ciasto. Zostawiłam je na pół godziny pod ściereczką . Rozwałkowałam ciasto wycinałam kółka i nakładałam farsz mięsny.
Zagotowałam wodę , dodałam łyżkę oleju i wrzucałam pierożki .
Kiedy zaczęły wypływać znaczy że już gotowa wyjmowałam i odcedzałam z wody kładłam na talerz.
Kiełbaskę pokroiłam drobno i usmażyłam polewałam na pierożki .
Mięso zmieliłam doprawiłam dodałam jajko i trochę bułki tartej .Wyrobiłam ciasto i zostawiłam je na 30 minut aby przeszło aromatem.
Ciasto na pierogi:
Do miski wyspałam mąkę dodałam jajo i wodę letnią . Wyrobiłam ciasto. Zostawiłam je na pół godziny pod ściereczką . Rozwałkowałam ciasto wycinałam kółka i nakładałam farsz mięsny.
Zagotowałam wodę , dodałam łyżkę oleju i wrzucałam pierożki .
Kiedy zaczęły wypływać znaczy że już gotowa wyjmowałam i odcedzałam z wody kładłam na talerz.
Kiełbaskę pokroiłam drobno i usmażyłam polewałam na pierożki .