lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie dość że smaczne to jeszcze ten pyszny zapach wydobywający się podczas jedzenia .

Pierogi z mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z mięsem

 

  • Pierogi z mięsem

 

 

 

 

  • Skwarki:

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
Farsz na pierogi:
Mięso zmieliłam doprawiłam dodałam jajko i trochę bułki tartej .Wyrobiłam ciasto i zostawiłam je na 30 minut aby przeszło aromatem.

Ciasto na pierogi:
Do miski wyspałam mąkę dodałam jajo i wodę letnią . Wyrobiłam ciasto. Zostawiłam je na pół godziny pod ściereczką . Rozwałkowałam ciasto wycinałam kółka i nakładałam farsz mięsny.

Zagotowałam wodę , dodałam łyżkę oleju i wrzucałam pierożki .
Kiedy zaczęły wypływać znaczy że już gotowa wyjmowałam i odcedzałam z wody kładłam na talerz.

Kiełbaskę pokroiłam drobno i usmażyłam polewałam na pierożki .
Pierogi z mięsem
Rozwałkowałam ciasto wycinałam kółka i nakładałam farsz mięsny
Pierogi z mięsem
.Wyrobiłam ciasto i zostawiłam je na 30 minut aby przeszło aromatem
Pierogi z mięsem
Można podawać ze skwarkami lub same polane tluszczem