Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne pierożki... :)

Pierogi z mięsem

Składniki:

Pierogi z mięsem

 

  • 50 dag mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 50 dag mąki
  • vegeta
  • 2 jaja
  • 0,5 szkl wody
  • oliwa
  • 10 dag słoniny

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
Do mąki wbić jaja, wlać wodę i zagnieść luźne ciasto. Mięso przepościć przez maszynkę. Cebulę zeszklić na oliwie. Zmieszać z mięsem. Doprawić Vegetą. Ciasto cienko rozwałkować i wykrajać kwadraty 6 x 6 cm. Kłaść na nie mięso i sklejać. Gotować przez 15 minut. Odcedzić. Podawać ze smażone słonina (pokrojoną w drobną kostkę).