Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Pierogi z mięsem i czerwoną soczewicą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne pierogi nadające się na każdą okazję :)

Pierogi z mięsem i czerwoną soczewicą

Składniki:

Pierogi z mięsem i czerwoną soczewicą

 

  • Ciasto:
  • 450 g mąka,
  • 300 ml wrzątek,
  • 2 łyżki olej roślinny,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • nadzienie:,
  • 1 szklanka czerwona soczewica,
  • 400 g mięso z kurczaka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 sztuka jajko,
  • 1 łyżeczka Przyprawa do drobiu,
  • do smaku koperek suszony

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i czerwoną soczewicą
Soczewicę gotujemy w około 2 szklankach wody następnie studzimy.
Mięso gotujemy i oddzielamy od kości , mięso oraz soczewice mielimy maszynką i dodajemy jajko,sól,pieprz,koperek,przyprawę do drobiu i wszystko dobrze mieszamy.

Wszystkie składniki na ciasto połączyć , ciasto wałkować i lepić pierogi.
Gotować w osolonej wodzie.
Smacznego!