malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Pierogi z mięsem Malwiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Można podawać ze śmietaną lub sosem grzybowym.

Pierogi z mięsem Malwiny

Składniki:

Pierogi z mięsem Malwiny

 

  • 500 g mąki
  • gorąca woda
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oliwy
  • Farsz:
  • mięso mielone
  • sól, pieprz i tymianek
  • vegeta
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem Malwiny
Mąkę przesiać do miski, dodać olej i sól. Porcjami wlewać do mąki wodę, wyrabiając drewnianą łyżką. Należy dodać tyle wody, żeby ciasto było zwarte, Zostawić na 5 minut, żeby lekko ostygło i wyjąć na wysypaną mąką stolnicę. Wyrabiać chwilę, lekko podsypując mąką, aż przestanie przywierać do stolnicy i rąk.Następnie uformować kulę, nasypać trochę mąki w jednym miejscu na blacie, położyć na mące ciasto i przykryć miską. Zostawić do wypoczęcia na 20min FARSZ:cebule posiekać i podsmażyć na oliwie na złoto,mięso wymieszać z 1/3 ilości podsmażonej cebuli, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, żółtkiem i przyprawami.Ciasto rozwałkować i wykrawać małe kółka, nakładać łyżeczką farsz, zlepiać. W garnku zagotować wodę, posolić i wrzucać partiami pierogi. Gotować na niewielkim ogniu do wypłynięcia.