Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem Malwiny
Mąkę przesiać do miski, dodać olej i sól. Porcjami wlewać do mąki wodę, wyrabiając drewnianą łyżką. Należy dodać tyle wody, żeby ciasto było zwarte, Zostawić na 5 minut, żeby lekko ostygło i wyjąć na wysypaną mąką stolnicę. Wyrabiać chwilę, lekko podsypując mąką, aż przestanie przywierać do stolnicy i rąk.Następnie uformować kulę, nasypać trochę mąki w jednym miejscu na blacie, położyć na mące ciasto i przykryć miską. Zostawić do wypoczęcia na 20min FARSZ:cebule posiekać i podsmażyć na oliwie na złoto,mięso wymieszać z 1/3 ilości podsmażonej cebuli, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, żółtkiem i przyprawami.Ciasto rozwałkować i wykrawać małe kółka, nakładać łyżeczką farsz, zlepiać. W garnku zagotować wodę, posolić i wrzucać partiami pierogi. Gotować na niewielkim ogniu do wypłynięcia.