Sposób przygotowania:
Pierogi z papierówką
Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy wodę, jajko i olej (można tylko 1 łyżkę a drugą dodać do gotowania). Zagniatamy ciasto i wałkujemy. Wykrawamy krążki szklanką albo większą filiżanką.
Można też odrywać kawałki ciasta ,robić kulki, rozpłaszczać je wałkiem, nakładać farsz i zlepiać pierogi.
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę, oprószamy cynamonem (jak ktoś nie lubi można pominąć) i cukrem.
Na krążki nakładamy farsz jabłkowy i zlepiamy pierożki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 3 min od wypłynięcia. Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Można też odrywać kawałki ciasta ,robić kulki, rozpłaszczać je wałkiem, nakładać farsz i zlepiać pierogi.
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę, oprószamy cynamonem (jak ktoś nie lubi można pominąć) i cukrem.
Na krążki nakładamy farsz jabłkowy i zlepiamy pierożki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 3 min od wypłynięcia. Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Kniejson
katarzynka455
Też kocham papierówki i mam stare drzewa ale w tym roku jabłek jest bardzo mało dziękuję i pozdrawiam:)))