darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Pierogi z pasztetem DROP

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z podanych składników zagnieść ciasto, cienko rozwałkuj....

Pierogi z pasztetem DROP

Składniki:

Pierogi z pasztetem DROP

 

  • Ciasto pierogowe:
  • 2 pełne szklanki mąki
  • 3/4 szklanki wody
  • jajko
  • szczypta soli

 

  • Farsz:
  • 2 paszteciki DROP
  • 2 jajka na twardo
  • 25 dag serka twarogowego
  • po łyżce posiekanego cząbru i natki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Pierogi z pasztetem DROP
Z podanych składników zagnieść ciasto, cienko rozwałkuj.Wycinaj filiżanką krążki. Zrób farsz: do pasztecików DROP dodaj obrane jajka i posiekaj potem to wszystko wymieszaj z serkien, cząbrem i natką, przypraw solą i pieprzem do smaku.Na środek każdego krążka nałóż porcję farszu, zlep dokładnie brzegi. Ugotuj w osolonym wrzątku ok 5 min od wypłynięcia. Podawać polane usmażoną na maśle cebulką