alicjaja

alicjaja

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Pierogi z płuckami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pyszne domowe pierogi podawać polane tłuszczykiem ze skwarkami.

Pierogi z płuckami

Składniki:

Pierogi z płuckami

 

  • mąka,
  • woda,
  • płucka wieprzowe,
  • kapusta biała kiszona,
  • Sól,
  • pieprz,
  • cebula

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z płuckami
Z mąki i wody zagnieść ciasto. Płucka ugotować, kapustę sparzyć. Cebulkę pokroić i ze smażyć i dodać do płucek. Płucka przepuścić przez maszynkę do mięsa, kapustę posiekać. dodać pieprz, sól pomieszać. Zalepić pierogi ugotować w osolonej wodzie.

Tagi:

pierogi danie