sylwiadziadek2

sylwiadziadek2

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Pierogi z płuckami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kocham je. To przeps mojej babci

Pierogi z płuckami

Składniki:

Pierogi z płuckami

 

  • pół kilograma płucek
  • mąka
  • 2 jajka
  • sół
  • cebula

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z płuckami
Na początek zanim zrobimy casto musimy zrobić farsz. Płucka gotujemy bądź dusimy na cebul aż do miękkości. Kiedy płucka będą miękke wyłączamy i zdjemujemy z ognia. Studzimy. Po ostudzeniu płucka mielimy w maszynce do mięsa. To będzie nasz farsz. Natępnie wyrabiamy pospolite ciasto z mąki i jajka plus sól. Ciasto wyrabiamy. Następnie po wyrobieniu odkrajamy kawałek i wałkujemy na cienki placek. Nast ępne za pomocą szklanki robimy kółka. Kedy będziemy mieć już kółeczka oimy perogi. Dajemy farsz na środek - dużo farszu nie żałować i sklejamy. Tak zrobione pierogi podajemy z omastą czyl np. zmasłem lub z cebulką. POLECAM SĄWSPANIAŁE KOCHAM JE