alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 532]

Pierogi z mięsem i jajkami na twardo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Robiłam pierogi z mięsem a w lodówce miałam 3 ugotowane na twardo jajka. Postanowiłam je wykorzystać do farszu. Wyszło bardzo smacznie i na pewno jeszcze nie raz zrobię takie pierogi.

Pierogi z mięsem i jajkami na twardo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z mięsem i jajkami na twardo

Ciasto

Farsz

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i jajkami na twardo
Farsz:

Mięso oczyścić, włożyć do garnka, dodać przyprawy i warzyw. Gotować do miękkości.  Mięso ostudzić, obrać, zmielić. Zmielić również 1 marchewkę i jajka. Cebulę bardzo drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Przełożyć do farszu. Dodać sól i pieprz, wymieszać.

Ciasto:

Z podanych składników wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować cienko i wykrawać krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu i zawijać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

Smacznego
Pierogi z mięsem i jajkami na twardo
Ugotowane mięso, jajka oraz marchew mielimy
Pierogi z mięsem i jajkami na twardo
Na każdy krążek ciasta nakładamy porcję farszu
Pierogi z mięsem i jajkami na twardo
Przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wrzątku
Pierogi z mięsem i jajkami na twardo
Przygotowane pierogi możemy podać również z barszczem