Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i jajkami na twardo
Farsz:
Mięso oczyścić, włożyć do garnka, dodać przyprawy i warzyw. Gotować do miękkości. Mięso ostudzić, obrać, zmielić. Zmielić również 1 marchewkę i jajka. Cebulę bardzo drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Przełożyć do farszu. Dodać sól i pieprz, wymieszać.
Ciasto:
Z podanych składników wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować cienko i wykrawać krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu i zawijać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
Smacznego
Mięso oczyścić, włożyć do garnka, dodać przyprawy i warzyw. Gotować do miękkości. Mięso ostudzić, obrać, zmielić. Zmielić również 1 marchewkę i jajka. Cebulę bardzo drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Przełożyć do farszu. Dodać sól i pieprz, wymieszać.
Ciasto:
Z podanych składników wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować cienko i wykrawać krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu i zawijać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
Smacznego