Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pierogi z serem z mąki razowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pierogi z serem z mąki razowej są zdrowe i bardzo smaczne. Dodatek cynamonu dodaje wspaniałego aromatu.

Pierogi z serem z mąki razowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z serem z mąki razowej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem z mąki razowej
Do mąki dodać jajko, żółtko, oliwę, szczyptę soli i ciepłą wodę. Zagnieść elastyczne ciasto, zawinąć w folie i odłożyć na 15 minut. Farsz: Ser włożyć do miski, rozgnieść widelcem, dodać białko, cukier, cukier waniliowy i cynamon, wymieszać. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepić brzegi. Wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować 4-5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową, polać usmażonym masłem, posypać cukrem i cynamonem, podawać. 
Pierogi z serem z mąki razowej
Z mąki i pozostałych składników zagnieść ciasto
Pierogi z serem z mąki razowej
Do sera dodać białko cukier cukier waniliowy i cynamon
Pierogi z serem z mąki razowej
Ciasto rozwałkować wyciąć krążki ułożyć porcję sera
Pierogi z serem z mąki razowej
Złożyć na pół i bardzo dokładnie zlepić brzegi