Sposób przygotowania:
Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną
Mąkę z jajkiem ugniatamy i po trochę wlewamy wodę. Następnie wyrabiamy ciasto. Truskawki mrożone, odmrażamy. Gdy truskawki się odmrożą wrzucamy je do blendera i miksujemy. Wyrobione ciasto wałkujemy i wycinamy z ciasta kółka za pomocą szklanki. Nastawiamy wodę na pierogi i wsypujemy sól. Zmiksowane truskawki nakładamy na koła i lepimy kształt pieroga - zlepiamy brzegi i posypujemy mąką. Gdy woda się ugotuje wrzucamy pierogi i wlewamy olej. W tym czasie robimy bitą śmietanę. Bierzemy miseczkę i wlewamy śmietanę. Do śmietany wsypujemy cukier puder lub cukier i mieszamy - możemy zmiksować. Kiedy zobaczymy, że pierogi wypływają na wierzch, wrzucamy je do durszlaka nad zlewem i wlewamy zimną wodę, odcedzamy. Kiedy pierogi odcedzimy możemy nakładać. Gotowe pierogi z truskawkami polewamy bitą śmietaną. Smacznego :)