Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pierogi z truskawkami i jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierogi z truskawkami są pyszne o każdej porze roku.

Pierogi z truskawkami i jogurtem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z truskawkami i jogurtem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z truskawkami i jogurtem
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajko, olej, gorącą wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta ułożyć truskawkę, złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi. Wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować około 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Pozostałe truskawki zmiksować, wymieszać z jogurtem i cukrem pudrem. Pierogi podawać z jogurtem truskawkowym, posypane cukrem kryształem.
Pierogi z truskawkami i jogurtem
Mąkę przesiać na stolnicę dodać jajko olej i gorącą wodę
Pierogi z truskawkami i jogurtem
Wszystkie składniki połączyć i zagnieść elastyczne ciasto
Pierogi z truskawkami i jogurtem
Ciasto rozwałkować i szklanką wycinać krążki
Pierogi z truskawkami i jogurtem
Do zmiksowanych truskawek dodać jogurt i cukier puder