Sposób przygotowania:
Pierogi z truskawkami i serkiem
Ciasto na pierogi wyrobiłam w maszynie. Wszystkie składniki wrzucić do pojemnika, ustawić program ‘ciasto’ i gdy powstała gładka kulka wyłączyć. Na stolnicy zagnieść, przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut by odpoczęło. W tym czasie serek zmieszać z cukrem. Truskawki przekroić na połówki lub ćwiartki.Następnie ciasto podzielić na 2-3 części, rozwałkować, szklanką wykroić krążki, na każdy kłaść płaską łyżeczkę serka i kawałek truskawki. Zlepić. Ułożyć na omączonej desce. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli i łyżką oleju. Na wrzątek kłaść pierożki, gdy wypłyną zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty. Wyjmować ostrożnie łyżką cedzakową.Podawać ze śmietaną i świeżymi truskawkami