Sposób przygotowania:
Pierogi z twarogiem na słodko
Najpierw przygotowujemy nadzienie. Ser musimy utrzeć z żółtkami i cukrem na gładką masę. Następnie przyrządzamy ciasto pierogi. Ja zwykle robię zaparzane, bez jajek.Robię w wysypanej na stolnicę mące dołek, którą najpierw solę a następnie wlewam wrzątek mieszając szybko nożem.Kiedy odrobinę ostygnie, zagniatam rękoma. Jeśli ciasto jest za rzadkie, należy dosypać maki, a jeśli za gęste- dolać wody. Zrobione ciasto musi "odpocząć" przykryte czymś,żeby nie wysychało. Po tym czasie odrywamy ciasto po kawałku i wałkujemy. Wycinamy szklanką kółka, nakładamy farsz i starannie zlepiamy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ze 3-4 minuty od wypłynięcia. Podajemy polane śmietaną wymieszaną z cukrem.