Sposób przygotowania:
Pierogi z zieloną soczewicą
Mąkę wsypujemy na stolnicę, dodajemy sól, robimy dołek, wlewamy wodę z olejem mieszamy. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Cienko wałkujemy posypując mąką. Szklanką wycinamy kółka. Na każ de dajemy łyżkę farszu i zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i od momentu wypłynięcia gotujemy 2 minuty. Podajemy z podsmażoną cebulką.
Farsz:
Soczewicę moczymy około 2 godziny. Wlewamy świeżą wodę i gotujemy do miękkości. Studzimy, połowę blendujemy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Wszystkie składniki łączymy że sobą, przyprawiamy i mieszamy.
Smacznego:)
Farsz:
Soczewicę moczymy około 2 godziny. Wlewamy świeżą wodę i gotujemy do miękkości. Studzimy, połowę blendujemy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Wszystkie składniki łączymy że sobą, przyprawiamy i mieszamy.
Smacznego:)