asiakuchareczka

asiakuchareczka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Pierożki chińskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjna alternatywa jako chrupka przekąska

Pierożki chińskie

Składniki:

Pierożki chińskie

 

  • 20 płatów ciasta wonton,
  • 0.5 kg wołowiny ,
  • cebula,
  • kapusta pekińska,
  • grzyby mun,
  • sól , pieprz,
  • olej
  • imbir świeży

Sposób przygotowania:

Pierożki chińskie
Wołowinę mielimy , dodajemy posiekaną pekińską.Grzyby mun moczymy wcześniej około godziny. Kroimy je na cieniutkie paseczki. Cebulę ścieramy na drobnych oczkach. Imbir obieramy i ścieramy jak cebulę. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy.Ciasto wonton rozkładamy(jest to arkusz wielkości 5cm na 5 ) na środek kładziemy farsz.Brzegi ciasta smarujey palcem namoczonym w wodzie.Sklejamy w trójkąt.Smażymy na głębokim tluszczu podobniedo momentu zrumienienia. Pdajemy z sosem do sajgonek, który jest w moim profilu :)